De wandelingen

De wandelingen zijn voor alle honden, groot of klein, oud of jong. Iedereen die houdt van een heerlijk stuk wandelen in de natuur samen met soortgenootjes, is welkom. Ongeacht de leeftijd van uw hond is een roedel de beste sociale leerschool die er voor hen is. Alle honden lopen los tijdens de wandelingen. Een hond die bij mij in training is kan in de beginfase nog aangelijnd mee wandelen. In mijn werkwijze kunt u meer lezen over hoe ik te werk ga wanneer uw hond onder mijn hoede is.

Voor de meeste honden is het zijn in de natuur en in een roedel het mooiste wat er is. De honden leren van elkaar en maken vriendschappen voor het leven. In de natuur kunnen ze alles doen wat een hond het liefst doet, op onderzoek uit gaan, in beweging zijn, socializen met anderen en de frisse buitenlucht in hen opnemen. We wandelen veel in de prachtige losloopgebieden in Ede, maar we wandelen ook in Bennekom, Wageningen, Oosterbeek en Renkum. De wandelingen worden vaak aangepast op basis van het weer. Bij warm weer zoeken we water en schaduw op, bij koud maar zonnig weer open gebied zoals de heide en bij regen lopen we vaak in het bos, beschut onder de bomen. De wandeling duurt gemiddeld tussen een uur en anderhalf uur. De weersomstandigheden kunnen de wandelingen soms korter of langer maken. 

Pup?

Voor een pup is er geen betere (leer)omgeving dan een roedel. Door wat de honden elkaar leren is een puppycursus vaak zelfs overbodig. Daarnaast kunt u met al uw vragen op mij terugvallen, ik zal u zo goed mogelijk advieren daar waar kan. Door mijn rol als hondengedragstherapeut en de ervaring die ik heb op gedaan bij het opvoeden en begeleiden van pups kan ik u waardevolle tips geven die u tijdens een puppycursus vaak helaas niet meekrijgt. Dit is jammer want er is zoveel verborgen kennis die eigenlijk iedereen zou moeten weten. Pups kunnen prima langere afstanden wandelen. Wat niet goed is voor pups is om overmatige ren-, spring-, draai- en rembewegingen te maken door ze bijvoorbeeld achter balletjes of stokken aan te laten rennen of ze te wild met elkaar of onszelf te laten spelen. Het wandelen bevordert de spierkracht die ze nodig hebben bij het uitgroeien tot een sterke, volwassen hond. Daarom mogen pups vanaf acht weken al met ons mee. Als ze moe zijn dan worden ze in de hondenbuggy gezet, net zolang tot ze de wandeling zelf willen en kunnen uitlopen. 

Medisch

Honden die nog niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn mogen mee met de groep mits teefjes uiterlijk na hun eerste loopsheid gesteriliseerd worden en reuen per definitie gecastreerd worden. Zowel een sterilisatie als castratie brengt daarnaast veel medische voordelen met zich mee. Het is absoluut een aanrader, al is het voor de lange termijn. Het is geen vereiste dat uw hond geënt is, het is wel belangrijk dat uw hond in goede gezondheid verkeerd wanneer hij of zij met ons meegaat.

Altijd up-to-date

Ik stuur elke dag filmpjes en zo nu en dan mooie foto’s van de wandelingen. Zo bent u er toch een beetje bij en kunt u het gedrag van uw hond tijdens de wandeling observeren. U ontvangt voor en na de wandeling bericht wanneer de wandeling is gestart en geëindigd, zo weet u precies wanneer en hoelang uw hond uit is geweest. Nieuwe honden worden middels een video aan u voorgesteld zodat u precies weet wie, wie is in de roedel. Is of wordt uw hond jarig dan krijgt uw hond een leuke verrassing voor zijn/haar verjaardag! Ook kunt u altijd op mij rekenen als u vragen of advies nodig heeft, ik zal altijd mijn best doen om tijd voor u vrij te maken. 

Vervoer

 De honden worden vervoerd in een betrouwbare, nieuwe Volkswagen Transporter. De laadruimte van de bus is een open ruimte die altijd verlicht is en waarbij de honden bij elkaar zitten. Dus geen afgesloten, donkere kennels waar ze helemaal alleen in moeten verblijven. Er is een deel dat apart is gezet voor de kleine honden en voor honden die het prettig vinden om tussen de kleintjes te zitten. Ook is alles aanwezig wat nodig is om eerste hulp te verlenen. De bus is uitgevoerd met een elektrische dakventilator die ook bij stilstand gewoon blijft draaien, dit maakt het extra comfortabel om vervoerd te worden. Op de dikke rubberen anti-slip vloer liggen schone zachte matten zodat het extra fijn is om te liggen in de bus. Ook is er water in de bus voor de warme en droge dagen. In de zomer worden er koelmatten op de vloer gelegd voor extra verkoeling tijdens de rit. Naast het dagelijkse schoonmaakwerk van de bus, wordt de bus maandelijks gereinigd op basis van stoom. Hierbij komen geen chemische middelen kijken en het doodt 99% van de bacteriën. Heel belangrijk voor de gezondheid van de honden.

Betalingen

Het betaalsysteem voor de wandelingen werkt via een maandabonnement. U betaalt een vast bedrag per maand voor het aantal wandelingen dat u per week wilt afnemen. Cancelt u een wandeling dan bouwt u gewoon een tegoed op. In de eerste drie maanden kunt u alleen minimaal twee wandelingen per week afnemen. Losse wandelingen kunt u afnemen wanneer u ook een maandabonnement heeft. Het maandabonnement start altijd op de eerste van de maand, wordt vooraf op de 26e van de maand automatisch geïncasseerd en heeft een opzegtermijn van een maand. U kunt in de Algemene voorwaarden alle belangrijke details van onder andere het abonnement terugvinden.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de uitlaatservice? Dan kunt u contact met mij opnemen. We maken dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking waarbij ook de eventuele sleuteloverdracht kan plaatsvinden. Voorafgaand aan de eerste wandeling vraag ik u het inschrijfformulier op de contactpagina in te vullen.

Tot gauw!