Even voorstellen

Hi! Ik ben Joanne en ben sinds oktober 2018 eigenaar van deze uitlaatservice in Ede en van mijn hondenpension aan huis. Ik geef ook trainingen waarbij ik honden rehabiliteer en u de kennis geef die u mistSamen met mijn honden en twee poezen zijn we een hechte roedel en wonen we op een boerderij in het buitengebied van Barneveld. Dit is zonder meer een langgekoesterde droom die is uitgekomen. 

Voordat ik van mijn liefde voor dieren, met name voor honden, mijn werk maakte was ik bezig met een succesvolle carrière in het bedrijfsleven. Ik dacht dat ik gelukkig zou zijn met een topsalaris, een dikke auto en veel succes. Maar door de jaren heen werd ik er helemaal niet gelukkiger op maar ik begreep iedere keer maar niet waarom. Het heeft acht jaar geduurd voordat ik daarachter kwam. Ik deed niet het werk waarvoor ik gemaakt ben. Zoals God mij gemaakt heeft. Hij heeft mij hetalent gegeven om met dieren te werken, om van ze te houden, me in hen te verplaatsen, van ze te leren en ze te leiden. Op die manier kan en wil God voorzien in mijn levensonderhoud. En niet alleen in mijn levensonderhoud, ook in mijn levensgeluk. Want iedere (werk)dag is voor mij een cadeau.

Het werk dat ik doe is wie ik ben, ik had nooit gedacht dat zoiets bestond. M’n werk maken van mijn eigen ik. Maar hier ben ik dan. En nu mag ik anderen van dienst zijn. Ik mag uw honden tijdens mijn werk geven wat ik mijn eigen honden geef. Ik geef mijn honden het leven dat ik zelf zou willen als ik een hond zou zijn. Zo benader ik alle dieren. En ik probeer bij iedere stap zoveel mogelijk terug te gaan naar de oorsprong; hoe zitten honden in elkaar, hoe communiceren honden, hoe dienen wij met hen om te gaan en hoe heeft God het (eigenlijk) bedoelt? Met liefde en aandacht krijgen alle honden de ruimte om zich te ontwikkelen en ook vooral om te genieten. En mijn klanten? Die behandel ik zoals ik zelf graag behandeld zou worden. Met deze mindset heb ik inmiddels een fijne en trouwe klantenbasis opgebouwd en ook u bent van harte welkom!

Mijn visie & missie

De natuurlijke en respectvolle omgangsvormen in de maatschappij zijn steeds meer aan het vervagen, de hiërarchie verdwijnt en niet alleen wij maar ook onze honden lijden daaronder. Hierdoor zie ik steeds meer problematiek naar voren schuiven. Vaak begrijpen honden niets meer van wat wij van hen vragen omdat we simpelweg niet meer weten wat we van hen kunnen en horen te vragen als hun leider. Doordat de grenzen vervagen wordt onnatuurlijke omgang met elkaar, de mens en de natuur de nieuwe standaard. Er is dus werk aan de winkel om dit enigszins te herstellen, werk waarvan ik dankbaar een stukje op mijn schouders neem.

 

Deze taak draag ik niet alleen. Zonder God zou ik niet begrijpen waar ik mee bezig ben en waarom Hij dit zo belangrijk vindt. Als wij mensen God volgen, onze “roedelleider” dan kan Hij ons beschermen en vertellen wat we wel en niet moeten doen. Als honden hun roedelleider volgen dan heeft dit hetzelfde effect. Het maakt honden gelukkig als ze weten dat ze veilig zijn bij ons en als ze weten wat we van ze verwachten en hen liefdevol bijsturen als ze de verkeerde richting op (dreigen) te gaan. 

 

Werkwijze

Door terug te gaan naar de natuur worden dichtgegroeide paden hersteld en gaan er nieuwe wegen open. Zo probeer ik in alles wat ik doe de honden zoveel mogelijk rust en liefde te geven. Hierdoor kunnen en durven de honden zichzelf te zijn, kunnen of leren ze respectvol met anderen om te gaan of te spelen en weten ze wat de grenzen zijn. Zo werk ik bijvoorbeeld zonder het hokkenprincipe tijdens het vervoer. Dit doe ik om te stimuleren om de ruimte van een ander te respecteren of juist om niet bang te zijn in de ruimte van een ander. Onder mijn hoede bloeien onzekere honden open en iets te dominante honden binden in. De honden komen nog meer in balans en hebben de tijd van hun leven. 

 

Goed gedrag wordt dan ook beloond met rust en liefde. Niet met eten, dit is onnatuurlijke omgang, in (wilde) roedels belonen honden elkaar nooit met eten maar met veiligheid, acceptatie en een plek in het gezin. Door dit ook te doen ontstaat er gehoorzaamheid en volgzaamheid vanuit respect. Daardoor blijven de honden bij elkaar en gaan ze de roedel niet uit. We zijn één familie!

 

De rust in de roedel bewaren doe ik door in eerste instantie zelf rustig te zijn en te blijven. Ik stel een duidelijke grens naar alle honden; loop niet weg of kom (terug) als ik je roep en respecteer de ruimte van een ander. Voor de meeste honden niet meer dan vanzelfsprekend. Maar het kan voorkomen dat het leggen en bewaken van deze grens niet voldoende is. Vaak is er daarbij sprake van een bepaald patroon wat niet altijd tussen neus en lippen door te doorbreken is. Uw hond heeft dan meer persoonlijke begeleiding nodig wat ik kan geven door middel van een training. Hierbij help ik uw hond de volgende stap te zetten in zijn of haar leven. Soms is dit nodig voordat uw hond (weer) in de roedel kan worden geplaatst.  

 

Het kan voorkomen dat uw hond in de roedel anders is dan u gewend bent van uw hond. Dit kan komen doordat uw hond dan de hele tijd met andere honden is, in plaats van alleen in de voorbijgang, maar soms ook doordat ik of de andere honden (nog) geen familie zijn geworden. Niet iedere hond weet zich dan even goed een houding aan te nemen en heeft meer tijd nodig om de juiste gedragsnormen aan te nemen of om te aarden. Als ik het idee heb dat dit bij uw hond het geval is dan breng ik u hiervan op de hoogte om te zoeken naar een passende oplossing. De oplossing kan bijvoorbeeld zijn het volgen van een training of de frequentie van de wandelingen te verhogen. Soms kan een tijdelijk verblijf in het pension ook een flinke boost geven. Het is altijd een samenwerking tussen u, de honden en ikzelf. Als de samenwerking er is, is in principe alles mogelijk voor u en uw hond.  

 

Om de rust niet alleen ook in praktische zaken door te voeren zijn er nog een aantal punten waarop ik heb geacteerd. Zo rijd ik bijvoorbeeld in een grote bus die is omgebouwd tot veilige en comfortabele verblijfplaats voor meerdere honden. Tijdens wandelingen dragen alle honden dogtags met hun naam en mijn telefoonnummer erop. Tijdens het uitlaten en het verblijf in mijn pension aan huis worden de honden met aandacht en liefde verzorgd. Ze worden onderdeel van mijn gezin en krijgen de aandacht die ze nodig hebben. Maandelijkse facturen voor de uitlaatservice worden automatisch geïncasseerd en losse wandelingen kunnen altijd flexibel worden ingepland.

 

Ervaring

Naast mijn grote liefde voor de natuur, voor dieren en met name voor honden en het behalen van het certificaat tot hondengedragstherapeut timmer ik al een tijdje aan de weg:

• vanaf 1997 begonnen met het trainen van de gezinshonden;
• vanaf 1999 jaar begonnen met het uitlaten van buurthonden;
• in 2014 eigenaar geworden van mijn eerste hond en in 2015 van mijn tweede hond;
• in februari 2018 eigen honden laten rehabiliteren en vervolgens heropgevoed na gedragsproblematiek;
• in oktober 2018 gestart met de uitlaatservice, pension aan huis en met het trainen/rehabiliteren van honden;
• in november 2018 eigenaar geworden van twee kittens en hen geïntroduceerd in mijn eigen roedel;
• in mei 2019 officieel certificaat behaald tot hondengedragstherapeut;
• tot op heden: 5 dagen in de week een middagwandeling met een roedel honden tijdens de uitlaatservice;
• tot op heden: maandelijks pension aan huis waarbij de honden in mijn eigen roedel worden opgenomen;
• tot op heden: maandelijkse trainingen/rehabilitaties van honden met uiteenlopende gedragsproblematiek;
• in oktober 2019 vrijwillig gastgezin geworden voor Stichting Mirtos voor straathonden uit Griekenland;
• in november 2019 eigenaar geworden van mijn derde hond.